top of page
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_a548.jpg

OVER MIJ  

Verhalen fascineren mij: spannende plots, onverwachte wendingen en vooral wat er niet wordt verteld. Als klein meisje was ik al gevoelig voor het ongrijpbare, het verborgene en het vaak onrechtvaardige daarvan. Daarom wilde ik ook oorlogsjournalist worden, zodat het gezien werd. 

Uiteindelijk ben ik coach geworden maar de drive is hetzelfde gebleven: zorgen dat het hele verhaal op tafel komt. Dus niet alleen dat wat je graag deelt maar ook de dingen waar je moeilijk of niet kan bijkomen. Omdat je bang bent dat het niet wordt geaccepteerd door je omgeving, waar je je voor schaamt of omdat het te pijnlijk is om naartoe te gaan.

Ik nodig je uit om naar het hele plaatje te kijken omdat ik uit eigen ervaring weet hoeveel energie het kost als je gevoelens of delen van jezelf onderdrukt. En hoeveel potentieel en levenslust je daarmee onbenut laat.

 

PERFECT GEBLOKKEERD

 

Ik heb lang het ‘perfecte’ leventje kunnen vasthouden omdat ik de boel graag onder controle houd en het vooral erg goed wil doen. 

 

Totdat mijn zoon een progressieve hersenaandoening kreeg en die werkelijkheid in duigen viel: ik werd mantelzorger, mijn wereld werd klein en ik dreigde mijn kind te verliezen. Een nachtmerrie waar ik totaal geen grip op kreeg, Het enige wat ik kon verzinnen, was mezelf in toom houden. Naar buiten toe was ik stoer en positief maar van binnen blokte ik alle gevoelens van machteloosheid, frustratie, angst en verdriet. 

ONDER IN DE PUT IS VRUCHTBARE BODEM

 

‘The only way is up’, was mijn motto. Niet wetende dat ik daarmee ongemakkelijke emoties ontvluchtte die diep in mij verstopt zaten. Uiteindelijk trokken deze me zelf naar beneden en moest ik ze wel aankijken. Doodeng, confronterend en uiteindelijk ook een enorme opluchting. Want ik ontdekte dat niet mijn thuissituatie maar ikzelf al heel lang mijn grootste saboteur was. Ik wilde speels en vrij zijn en was ondertussen onverbiddelijk streng voor mezelf en maakte van veel een gevecht. ‘Geef me de ruimte’, kon ik roepen om daarna veilig in een kooitje te kruipen omdat ik het te spannend vond om alles te voelen en alles te zijn. 

 

'TOEVAL IS LOGISCH'

 

Hier liefdevol naar te kijken, te begrijpen waarom ik zo ben gaan doen en te constateren dat ik gewoon een mens ben, heeft me enorme groei, energie en vrijheid gegeven. 

In mijn eigen verhaal is nu ook plaats gekomen voor kwetsbaarheid en onverwachte wendingen. Ik durf mijn bijzondere intuïtie en ‘Cruyffiaanse bochten’ steeds meer te laten zien. Vaak verrassende, simpele vragen, die op een ander niveau raken. Zelfs ik kan ze soms niet helemaal volgen maar ik weet inmiddels dat ze altijd stof zijn voor een mooi volgend hoofdstuk en een nieuw perspectief.

 

Opleidingen

 • WO psychologie/personeelswetenschappen (1994)

 • HBO Loopbaanadvies, Bureau Hoogendijk (2001)

 • MEDISCHE BASISKENNIS (2019)

 • 3 JARIGE  OPLEIDING EFFECTIEVE COMMUNICATIE, Phoenix Opleidingen (2020)

 • FAMILIEOPSTELLINGEN, Instituut voor Systemisch Werk (2023)

 • IMMUNITY TO CHANGE, The Developmental Edge (2023)

Expertise

 • Persoonlijke en management Ontwikkeling

 • Biografisch werk: de rode lijnen van je levensverhaal

 • Bewustzijn Coaching: inzicht in onbewuste gedrag en drijfveren

 • NLP, Systemisch Werk, Transactionele Analyse

 • Energetisch werk: Reiki en Dharma Shamanic System 

Birth chart Reading

 Hellen

hier vind je mijn eigen verhaal

Waarom Psyche Scan
bottom of page